ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Гергана Найденова
Необходими продукти:
5 скумрии
250 г кромид лук
250 г моркови
1 целина
1 глава чесън
1 буркан домати от консерва
100 мл олио
2-3 зърна бахар
1 връзка магданоз
1-2 дафинови листа
5-10 черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистените и измити риби се осоляват и се подреждат в подходяща тава. Лукът се нарязва на половинки, а след това на филийки. Морковите и целината се нарязват на дребни жулиени, а чесънът – на ситно. Всичко се осолява леко, разбърква се и се изсипва върху рибите. Заливат се с олиото и 50 мл гореща вода и се задушават във фурна (180°С) около 40 минути. Нарязаните домати се прибавят към соса от зеленчуци и също се задушават, като се внимава да останат леко хрупкави. Преди сервиране ястието се поръсва с нарязания магданоз.