ГОРЕЩО
Радомир Чолаков: Не произвеждаме достатъчно храна
Радев трябва да бъде спрян
РАДЕВ АКТИВИРА ДЕЖУРНОТО СИ ПРОКСИ: Имало ли е разследване за корупция срещу Демерджиев, унищожено при назначението му в служебния кабинет?
Даниел Митов: Два влекача са в готовност да изтеглят танкера, блокиран край Ахтопол - не е опасен
ТРАГЕДИЯ! 16-годишно момиче скочи от висок етаж на блок в Пловдив
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Цветни кодове ще показват на потребителите каква е степента на съдържание на сол, захари, мазнини и наситени мастни киселини в конкретния продукт. Тези кодове ще се въвеждат постепенно в ЕС до края на 2018 г. с нови етикети за продуктите.
препоръчано
Червеното ще е знак, че продуктът надвишава препоръчителното за съответния грамаж количество сол, захар или мазнина.
Жълтото ще показва, че се доближава таванът на допустимото ниво, а зеленото - че храната е здравословна.
Цветните акценти в поднасянето на информацията я правят по-видима и така улесняват потребителите в избора им, смятат специалисти.
Жители на Баня искат нов жп прелез заради опасен трафик през центъра на града
1102
преди 6 минути
ДПС-Ново начало с контрапротест срещу Тик-Ток пърформансите на ППДБ
30430
преди 16 минути
Иззеха 8 кг марихуана при спецакция в Бобов дол
2488
преди 26 минути
Двама загинали и 19 ранени при катастрофи у нас за последните 24 часа
4034
преди 46 минути


