ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти за тестото:
1 ч.ч мас, 4 с.л. кисело мляко с разтворена в него 1 ч.л.сода, 1/2 ч.ч.захар, брашно - колкото поеме за меко тесто. Необходими продукти за плънката: 5 яйца, 1 ч.ч.захар, 2 ч.ч. смлени орехи.
Начин на приготвяне:
Омесва се меко тесто и с него се облепят формичките. Яйцата за плънката се разбиват, към тях се добавят захарта и смлените орехи. Тази плънка се слага в кошничките, които се преместват в тава и се пекат в умерена фурна. След изпичането се гарнират по желание. Кремчета с макарони и моркови Необходими продукти: 1 1/2 ч.ч. макарони, 50 г ябълки, 50 г моркови, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 яйце, 1 прахче ванилия, пудра захар на вкус, 1 ч.ч. нарязани орехови ядки, малко масло, канела. Начин на приготвяне: Макароните се сваряват и отцеждат от водата. Отделно се сваряват ябълката и морковът, обелени и нарязани на парченца.
Изваждат се от водата, в която са варени, и се пасират на пюре. Към тях се добавят макароните, орехите и ванилията. Разбърква се и се разпределя в намазани с масло или олио огнеупорни купички.
Яйцето се разбива с пудра захар на вкус и с 1 ч.ч. прясно мляко. Налива се при макароните и се пече на водна баня на 150 градуса. Кремчетата се поднасят обърнати и гарнирани на вкус.