ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти за тестото: 180 мл бира, 250 мл олио, 2 ч.ч. орехи, 600 г брашно, 1 ч.л. канела, 1 ч.л. карамфил, 1 пакетче бакпулвер.
Необходими продукти за сиропа: 600 мл вода, 500 г захар, 2 пакетчета ванилия, 3 с.л. лимонов сок, настъргана лимонова кора. Начин на приготвяне:В дълбока купа се смесват бирата и олиото, добавят се подправките и ситно натрошените орехи. Сипва се брашното и сместа се разбива енергично. От полученото меко тесто се правят топчета и се подреждат в тава, чието дъно е застлано с хартия за печене. Оформените сладки се пекат 13-15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Изваждат се и се оставят няколко часа да се охладят напълно. Продуктите за сиропа се сваряват и студените сладки се заливат с течността.


