ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Магдалена Дългъчева, с. Михалково
Необходими продукти:
За блата:
6 яйца
390 г захар
390 г брашно
15 с.л. олио
12 с.л. топла вода
1 к.л. сода
бикарбонат
3-4 с.л. какао
За крема:
1 л прясно мляко
3 с.л. захар
1 нишесте
ванилия
За масления крем:
2 пакетчета масло
500 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се бият със захарта, белтъците се бият на сняг и се прибавят към жълтъците. Прибавят се останалите продукти и сместа се разделя на равни части, като към едната се прибавят 3-4 лъжици какао. Сместа се пече в продълговати форми на 180 градуса. След изпичане на блатовете се нарязват на парчета, които се слепват с крема.
На крема:
Сваряваме крема и го оставяме да изстине.
За масления крем са необходими 2 пакетчета разбито масло (или един двоен пакет) и 500 грама пудра захар. Масления крем прибавяме към нишестето, слепваме сладкиша, като редуваме един бял, един какаов и т.н. Мажем сладкиша с крем и отгоре - с разтопен марципан. Стават два сладкиша, нарязват се по диагонал, за да стане шарено парчето.
Да ви е сладко!