ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Чаша ароматно кафе - за мнозина това е перфектният старт на деня. Тази напитка не само ободрява, но и подобрява настроението.
Обикновено приготвянето на кафе у дома се свежда до употребата на минимум компоненти. Обичайните съставки са мляко или сметана, захар и канела. Но освен тях има още някои съставки, които могат да не само да преобразят вкуса на кафето, но и да го направят по-полезно, според диетолога Наталия Круглова.
Кленов сироп
Обикновено всички подсладени сиропи се поставят в графата на вредните и опасни продукти. Но кленовият сироп е изключение. Продуктът има естествен състав с впечатляващ списък от полезни свойства. Но това не е основното му предимство.
Кленовият сироп има уникален вкус. Добавен към кафето, той ще промени напълно и неговия вкус.
Освен това, въвеждането на този компонент ще ви спести необходимостта от използване на захар, а това със сигурност ще е от полза не само за здравето, но и за фигурата ви.
Сол
Тази съставка изглежда напълно излишна и не на място, но в случая солта е чудесен начин да подобрите вкуса на кафето.
Ако искате да премахнете неприятната киселинност или горчивина на напитката, тогава малка щипка сол ще свърши идеална работа.
Масло
Малко гастрономи знаят, че обикновеното масло превръща кафето в невероятно вкусна напитка.
Но в случая е необходимо да използвате малко парче масло, в противен случай съдържанието на калории в напитката ще стане твърде високо.


