ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти: За тестото: 300 г брашно, 170 г масло, 100 г захар, 1 яйце, 1/2 лимон. За пълнежа: 250 г сирене рикота, 100 г пудра захар, 1 лимон, 80 г сметана, 10-12 кайсии, 1 яйце, цели бадеми.
Начин на приготвяне: Продуктите за тестото се замесват и се ароматизира с настърганата кора на лимона. Тестото се поставя внимателно в намазнената и набрашнена тава и с ръце се оформя хубаво по дъното и краищата. Сиренето се разбърква с пудрата захар и се ароматизира с настъргана лимонова кора. Прибавя се яйцето, след това сметаната. Разбърква се хубаво и се изсипва в оформеното тесто. Покрива се с половинки от кайсии, като във всяка се слага по един бадем. Кростатата се пече на 170 градуса за 30 минути. После се покрива с алуминиево фолио и се пече още 10 минути. Изчакват се 15 минути преди да бъде извадена от тавата.