Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
500 г пилешко месо, 300 г картофи, 100 г фиде, 2 глави лук, 3 с.л. кисело мляко, 1 яйце, 1 с.л. брашно, 30 г брашно, 4 скилидки чесън, 1 морков, 2 стръка целина.
Начин на приготвяне:
Месото се залива с вода и се оставя да заври. Лукът се обелва и се слага в бульона без да се нарязва. Прибавят се и чесновите скилидки. Картофите се обелват, нарязват се на ситни кубчета, смесват се с морковите – също накълцани на малки кубчета, и се слагат в бульона.
Пилешкото се сварява, изважда се и се нарязва на малки парчета, след което се връща в тенджерата. Когато картофите омекнат, се прибавя фидето и се изважда лукът. Стръковете целина се нарязват на ситно и се слагат в супата. В отделна купа се смесват киселото мляко, яйцето, брашното и маслото.
Разбъркват се добре, като се добавя малко от бульона, и се изсипват в супата. Овкусява се със сол и черен пипер. Готви се още 7-8 минути и се сваля от огъня.
![сладкиш сини сливи](https://i.pik.bg/news/104/440_d43dd109222f466f26d143cd99b27c34.jpg)
![мъфини локум сладко ягоди](https://i.pik.bg/news/253/440_89c7aed37491dc86cef27285d81ece26.jpg)
![баница пиле извара](https://i.pik.bg/news/201/440_8a0ef8b6d7b67db5be3f3101f0a12b5e.jpg)
![джолан питка](https://i.pik.bg/news/81/440_d2f5d54979557dc42075478e35010927.jpg)