ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Италиански учени и готвачи са създали пица, която може да предотврати развитието на рак и сърдечносъдови заболявания, пише в. "Дейли мейл", цитиран от Дарик.
Пицата "Паскалина", направена от неаполитански специалисти, е наричана още "пицата, която удължава живота" и "противоракова пица".
Тестеното изделие се прави с продукти, които влизат в състава на Средиземноморската диета. Тази диета е известна с ползите, които носи за здравето.
Пицата с основа от пшенично брашно е покрита с чери домати, вид броколи, маслини, студено пресован зехтин, чесън и чили. В "Паскалина" няма месо или каквито и да е било сирена или кашкавал.
Съставките й са избрани заради способността им да намаляват риска от развитие на сърдечносъдови болести и на някои видове злокачествени заболявания на храносмилателната система, включително рак на дебелото черво.
Учените от италианския Институт за борба с раковите заболявания твърдят, че "Паскалина" е достатъчно здравословна, за да се консумира два пъти седмично.


