ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Миглена Руменова, София
Необходими продукти:
1 парче филе сьомга
За соса:
2-3 с.л. масло
2 скилидки чесън
лимонов сок
копър
сметана
За картофеното
пюре:
4-5 картофа
сол
2-3 с.л. масло
100-150 мл прясно мляко
сирене
Начин на приготвяне:
Сьомгата се изпича на грил-тиган. Маслото, чесънът (нарязан на ситно), лимоновият сок, копърът (на ситно) и сметаната се разбъркват добре и с получения сос се залива рибата.
Картофеното пюре приготвяме, като сваряваме картофите и още топли ги намачкваме заедно с маслото, солта и млякото. Трябва да получим пухкава смес. За аромат накрая може да добавите малко натрошено на дребно сирене.
Кафявия ориз пригответе според указанията на опаковката. Може да се замести и с български.