ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Егоцентричният топкулинар Борис Петров, който вече две седмици докарва до лудост съквартирантите си в Къщата на "ВИП Брадър", крие доста пикантен период от професионалната си биография. В продължение на цели 11 месеца майсторът на черпака е бил личен готвач на сочения за наркобос №1 в България Златомир Иванов-Баретата. При това шеф Петров е готвил на Златко не в дома му, а… в Централния софийски затвор.
Легендарният боец от ъндърграунда беше арестуван през февруари 2009 година за създаване и ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. След като му щракват белезниците, Златко Баретата е обхванат от параноя, че в затвора може да го достигне дългата ръка на конкурентите му, начело с непримиримия Димитър Вучев-Демби. Иванов се страхува да не бъде отровен и яде само от заведения за бързо хранене, които му доставят храна в затвора. След месец обаче така се отвращава от мазните хамбургери и пици, че не ще да ги погледне.
Близкият авер на Златко - Боби Секулов му предлага да си наеме готвач. И споменава името точно на шеф Петров, който по това време ръководи кухнята в любимия на гангстера средиземноморски ресторант "Те Киеро".
След кратко колебание Борис Петров се съгласява да приготвя два пъти на ден тристепенно меню за Златомир Иванов - на обяд и на вечеря, тъй като опандизеният закусвал само с плодове.
Злите езици в гилдията до днес шушукат, че хонорарът на кулинаря е бил космически и поне 2-3 пъти е надхвърлял месечната му заплата на главен готвач от порядъка на 5000 лева, твърди столичен таблоид.
Близо година, до януари 2010 г., когато Златко е пуснат под домашен арест, шеф Петров чинно се грижи за прехраната му всеки ден. Баретата е във възторг от уменията на Борис и макар никога да не го е срещал, му изпраща скъпи подаръци с повод и без повод - от комплект позлатени ножове, до химикалка за близо 2 бона.
Колеги на готвача шушукат, че донякъде и благодарение на щедростта на Златко той успява да сложи настрана достатъчно пари, за да открие собствен ресторант и да постави началото на кулинарната си империя.