ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Сара Пфлуградт е диетолог и експерт по семейно хранене, който споделя за зеленчуци, помагащи при намаляването на риска от инсулт и според нейното мнение това са точно два зеленчука.
Също така подобен риск може да бъде и редуциран при използването на правилна диета.
Тя споделя, че храната, която консумираме, всъщност има страшно голямо значение върху здравето ни и макар това да не е тайна за никого, много от нас упорито продължават да го игнорират.
Нейното мнение е, че картофите - и сладки, и обикновени, са изключителни помощници в намаляването на риска от инсулт. Те имат много калий в себе си и биха помогнали в поддръжката на кръвното налягане да бъде нормално.
Други подобни могат да бъдат бананите, доматите, сините сливи, пъпешът и соята, като също е добре д асе консумират и храни с много магнезий, като например спанакът.
Когато имате повече такива храни в диетата си, то рисковете от инсулт са много по-ниски, за разлика от хората, които ядат много по-малко минерали.