BG EN

Телешки гювеч

Читателски рецепти

Телешки гювеч

16010
на 24.10.2013
Телешки гювеч
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Виктория Румянцева, гр. Гоце Делчев

препоръчано

Необходими продукти:
700 г телешко месо
500 г картофи
60 г масло
1 буркан стерилизиран гювеч
1 глава лук
2 лъжици нарязан на ситно магданоз
червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на късове и го запържете с маслото в тенджерка. Прибавете ситно нарязания лук, поръсете с червен пипер и сол, залейте с малко топла вода и задушете, докато омекне.
Обелените и измити картофи нарежете на кубчета и изсипете в тенджерката при омекналото вече месо, прибавете гювеча.
Разбъркайте добре и разпределете в 4 гювечета. Поръсете с магданоза, сложете капачетата и запечете, докато картофите омекнат. По време на печенето доливайте по малко гореща вода.
По желание във всяко гювече може да сложите по 1 люта чушка.

Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО/НА ЖИВО) Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО/НА ЖИВО)
ново
Днес: 88
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК