ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Виктория Румянцева, гр. Гоце Делчев
Необходими продукти:
700 г телешко месо
500 г картофи
60 г масло
1 буркан стерилизиран гювеч
1 глава лук
2 лъжици нарязан на ситно магданоз
червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на късове и го запържете с маслото в тенджерка. Прибавете ситно нарязания лук, поръсете с червен пипер и сол, залейте с малко топла вода и задушете, докато омекне.
Обелените и измити картофи нарежете на кубчета и изсипете в тенджерката при омекналото вече месо, прибавете гювеча.
Разбъркайте добре и разпределете в 4 гювечета. Поръсете с магданоза, сложете капачетата и запечете, докато картофите омекнат. По време на печенето доливайте по малко гореща вода.
По желание във всяко гювече може да сложите по 1 люта чушка.