Необходими продукти:
около 600 г телешко (говеждо) месо
4 парчета бекон
4 ябълки
400 г кестени
4 с.л. мед
6 с.л. олио
2 дафинови листа
босилек
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Месото се овкусява с подправките (сол, босилек, дафинов лист). Обвива се с бекона, за да заприлича на руло, и се завързва с конец. Ябълките се обелват и се режат на четвъртинки или кубчета. Телешкото се поставя в тава, а около него се подреждат ябълките и кестените. Добавят се медът, олиото, черният пипер. Пече се в предварително загрята фурна на 180°С около 45 минути. Докато се пече, се полива периодично със соса в тавата. Месото се поднася, залято със соса от печенето или друг сос по желание. Отстрани се подреждат като гарнитура задушените в соса кестени и ябълки.