ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
Малка връзка босилек, 600 г пилешко филе, 1 малка глава лук, 1 ч.л. суха мащерка, 1 с.л. зехтин, 1 ч.л. сол, 2 белтъка, 1 малка червена чушка, 3 с.л. кедрови ядки.
Начин на приготвяне:
Листата босилек се нарязват на ситно и се нареждат на дъното на правоъгълна форма. Чушката също се накълцва на ситно. Пилешкото филе се нарязва на средно големи парчета, които се смилат. Добавят се всички останали съставки с изключение на чушката и кедровите ядки и се пасира. Прибавят се нарязаната чушка и кедровите ядки и се разбърква.
Сместа се изсипва босилека. Покрива се с фолио и се слага в предварително загрята на 170 градуса фурна. Пече се 1 час. Фолиото се отстранява и се пече още 30 минути. Фурната се изключва, а теринът престоява в нея още 1 час. После се прибира в хладилника без да се вади от формата, и стои там 3 часа.
Обръща се върху подходяща елипсовидна или правоъгълна чиния, нарязва се на филийки и се сервира.


