ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Цветослава Киркова, с. Типченица
Необходими продукти:
18 печени червени чушки
100 г кашкавал
300 г сирене
5 яйца
черен пипер
малко олио
Начин на приготвяне:
В намазнена форма се редят чушките по дъното и стените, като се редуват: един път с върха надолу, другия път с върха нагоре (краищата остават извън формата). След това се изсипва половината от плънката (приготвена от разбитите яйца, смесени със сиренето и черния пипер + малко олио). По средата се реди ред чушки и се изсипва другата част от плънката. Най-отгоре се редят чушки и се завършва, като се завиват с краищата на тези чушки, които са били извън формата. Пече се в загрята фурна до готовност. След като се охлади, се обръща върху подходяща чиния. По желание се поръсва с кашкавал.
Добър апетит!