Липсата на храна води до два пъти по-бързо абсорбиране на алкохола
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Всички ние сме излизали на по едно-две питиета, без да сме хапвали и често сме се събуждали след това с махмурлук и с невероятно чувство за вина. Сега изследване разкрива колко бързо алкохолът се разгражда на празен стомах, пише Дейли мейл.
Като част от поредица на сериал на Би Би Си „Истината зад алкохола“ доктор Жавид Абделмонейм пие чаша вино, след като се е натъпкал с ядене, но неговата приятелка Наталия пие на празен стомах.
Когато проверяват 20 минути по-късно на дрегера, показанията на Наталия са два пъти по-високи. Според изследването алкохолът, консумиран на празен стомах, има същия ефект, все едно сме го вкарали венозно. Когато стомахът е пълен обаче, неговото разграждане в червата е по-трудно.


