ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Петя Славчева, Кюстендил
Необходими продукти:
1 готов блат, може и пандишпанов
2 кроасана
150 г сух крем
1 л прясно мляко
150 г захар
50 г разтопено масло
20 г желатин
За глазурата:
200 г сладко по избор (моят беше от череши)
100 мл сок от компот
10 г желатин
Начин на приготвяне:
Блатът се слага във форма с подвижно дъно. Млякото се сварява със захарта и се добавя кремът, разтворен с малко вода. Прибавя се разтопеното масло и отново се бърка. Добавят се двете пакетчета желатин, предварително разтворен на водна баня и кремът продължава да се бърка. Кроасаните се нарязват на парчета и се слагат върху блата. Готовият крем се изсипва внимателно върху кроасаните и се оставя в хладилник да се стегне за 3-4 часа.
Глазурата се приготвя, като сладкото и сокът от компот се разредят. Прибавя се предварително разтвореният на водна баня желатин. Глазурата се изсипва върху крема и се оставя за цяла нощ в хладилника, за да се стегне хубаво.