ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Марина Караманска, Карлово
Необходими продукти:
2 патладжана
1 главичка чесън
1/2 пакет сварени макарони
250 г кайма
2-3 парченца шунка или друго пушено месо
2 яйца
200 г кашкавал
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Патладжаните се обелват, нарязват се на филийки по дължината на патладжана, осоляват се и след като се изцедят, се изпържват с брашно. Скилидките чесън се нарязват на едро и се изпържват. След това се добавя каймата и се разбърква, докато стане на ситни парченца. Добавят се нарязаната на ситно шунка и предварително сварените и изцедени макарони, солта и черният пипер. Всичко се задушава за 2-3 мин и се отстранява от котлона. Тогава се добавят 2 яйца и настърганият кашкавал. Филийките патладжан се подреждат във форма за кекс едно до друго така, че да се застъпят, а вътре се изсипва плънката. Запича се за 15-20 мин на 180 градуса. Ястието се изсипва в чиния за торта, а в средата се украсява с резенчета домат или др. Нарязва се леко охладено.
Дано ви хареса и да ви е сладко!