ГОРЕЩО
Георг Георгиев: Днес България и Америка са по-близки от всякога като приятели, партньори и съюзници
Премиерът Желязков: Енергетиката взема ключово място в стратегическия ни диалог със САЩ
ГЪРМИ СКАНДАЛ! Близък на Радев кмет сее омраза - забрани митинга на ДПС-Ново начало
ИЗВЪНРЕДНО! Известен адвокат прати писмо до СГС - поиска любимият съдия на Киро да си направи отвод по делото за заплахите срещу Йоловски
Спортът променя тялото и ума
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Даниела Иванова, Карнобат
препоръчано
Необходими продукти:
4 яйца
2 ч.ч. захар + 1 ч.ч. за сиропиране на блатовете
1 майонеза
1 бакпулвер
1 ванилия
3 ч.ч. брашно
1 с.л. какао
За глазурата:
течен шоколад
маргарин
стафиди
нишесте по избор
праскови и малини
Начин на приготвяне:
Смесват се всички продукти за блатовете. Получената смес се разделя на две равни части, като към едната се добавя какаото. Блатовете се пекат във форма за торта до готовност. Сиропират се. Готовите блатовете се слепват с течния шоколад и маргарина (1:1), нареждат се стафидите и ситно нарязани праскови. Слага се другият блат и се залива с нишестето. Украсява се с резени праскови и малини.
Сладкиш със сини сливи
408623
на 02.06.2021
Мъфини с локум и сладко от ягоди
335954
на 16.02.2021
Баница с пиле и извара
97284
на 26.02.2019
Джолан в питка
147606
на 05.06.2018


