ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Натали, Иван, Петя и Велислав, с. Българене
Необходими продукти:
За блата:
8 яйца
16 с.л. захар
16 с.л. брашно
6 с.л. вода
1 ванилия
шоколадови пръчици и орехи за украса
За крема:
1 л прясно мляко
1 ч.ч. захар
3 яйца
9 с.л. брашно
1 ванилия
2 с.л. какао
на прах
Начин на приготвяне:
Яйцата, захарта и водата се разбиват с миксер до сгъстяване. Слагаме брашното и ванилията. Печем в тава за руло върху хартия за печене, намазана с олио. След като се изпече блатът и изстине, се реже на 5 еднакви ленти
На крема:
В купа разбиваме яйцата (заедно жълтък и белтък), захарта, брашното и какаото. След като заври млякото, го отстраняваме от огъня и изсипваме сместа. Връщаме обратно и варим до сгъстяване. Когато е готов, слагаме ванилия. Мажем с крем първата лента от блата, навиваме я на руло и я изправяме. След това мажем следващата лента и увиваме около първата и т.н. Така става една кръгла торта. Намазваме отгоре и встрани и украсяваме по свой вкус.
Да ви е сладко!