ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти: 1 пакетче чаени бисквити, 1 пакетче (125 г) масло, 1 с.л. ром, 2 с.л. млени орехи, 2-3 с.л. пудра захар, 500 г заквасена сметана, 250 г течна сметана, 200 г бял шоколад, ягоди.
Начин на приготвяне: Маслото се оставя в купа на стайна температура, за да омекне. Към него се добавят натрошените на дребно бисквити, орехите и ромът. Разбърква се енергично и сместа се оформя като блат-основа във форма за торти. Престоява в хладилник поне 1 час. Течната сметана и белият шоколад се разтварят на водна баня до пълно разтапяне. Оставят се да изстинат и да се стегнат. Заквасената сметана се разбива с пудрата захар с миксер.
Върху стегнатия вече блат се изсипва белият разтопен шоколад. Блатът отново се слага в хладилника. След като се стегне, се изважда и се намазва равномерно със сметаната. Отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета ягоди. Връща се в хладилника. При поднасянето тортата може да се гарнира със сметанов сладолед.