ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Радостина Гацова
Необходими продукти:
За блатовете:
4 яйца
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1 ванилия
брашно, колкото поеме (по-малко от килограм)
За крема:
нишесте
захар
прясно мляко
За поливане:
1 компот
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта, прибавят се млякото, ванилията и брашното. Омесва се немного твърдо тесто, което се разделя на 6-7 топки. Всяка от топките се разточва и се пече в намазнена тава. При печенето на всеки блат се обръща в тавата.
Приготвя се обикновен крем нишесте. Необходим е и сок от един компот за поливане на блатовете.
Започваме да редим блатовете, като върху всеки слагаме по 2-3 лъжици от сока от компота, както и от крема. Така, докато свършат блатовете. Най-отгоре покриваме с нишесте да не остава непокрито място. Украсяваме по желание. Аз съм направила своята украса от киви и смлени орехи. Оставя се да престои няколко часа, за да се овкуси добре, и после се наслаждаваме на тортата.
Добър апетит!