Търговец: Много хора започват да произвеждат биохрани през последните години
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Много семейства започват да произвеждат биохрани през последните години, съобщи Антоанета Сарафова, търговец на биопродукти, предаде агенция "Фокус".
Тя обясни, че популярността на биопродуктите и увеличеният внос насищат пазара и цените вече са по-ниски в сравнение с преди 2-3 години.
По думите й, вече има и доста хора в България, които произвеждат кисело мляко, сирене, кашкавал и други млечни продукти с добро качество и то на достъпна цена.
„Ако се запитаме защо е висока цената на биопродуктите в някой случай, това е защото биопроизводителността е много по-ниска, а средствата които се влагат са много по- големи за разлика от конвенционалното производство, защото там е много занижено качеството на суровината”, обясни Антоанета Сарафова.
Тя посочи още, че все повече се увеличава присъствието на биохрани на трапезата на шуменци, но е още много рано да говорим за изместване на основните масови продукти и обясни, че биохраната винаги има по-голяма плътност на полезни вещества и води до засищане при консумация на по-малки количества.


