Последвайте ни в Google News Showcase
Кулинарна шоу програма с водещ Ути Бъчваров ще радва варненци и гостите на града в съботния ден. Ути и неговите помощници ще приготвят пред входа на Морската градина миди с бяло вино и девисил по време на организирания "Пазар на органични продукти, произведени в България". Събитието се провежда под патронажа на Министерство на земеделието, храните и горите.
Вкусното блюдо включва био ориз, пресен лук, копър и домати, изцяло с органичен произход, довериха готвачите. Мидите са от екоферми по морето и ще бъдат сготвени в най-големия тиган у нас, който е с диаметър от близо 2 метра. Изработен е от предницата на локомотив, произведен през 1907 година.
Тиганът може да събере около 1 000 порции. След като бъдат приготвени, мидите с бяло вино ще бъдат предложени на присъстващите на празника. Родни производители пък ще предложат многообразие от биопродукти на гражданите и гостите на Варна, пише "Монитор".
Посетителите ще могат да опитат и да си купят биопродукти с гарантирано качество от доказани производители.
Пазарът на органични продукти, произведени в България и подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.), е начин хората да се убедят още веднъж във вкусовите и здравословни предимства на биологично произведените храни, коментираха още организаторите.