Учени алармират: Консумацията на месо е причина за опасните климатични промени
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Консумацията на по-малко месо е съществена не само за изхранването на човечеството в близко бъдеще, но може да се окаже и ключово важна за намаляване на опасните климатични промени, пише Дейли Мейл, позовавайки се на проучване на изледователи от Кеймбридж и Абердийн.
Те твърдят, че ако производството на храни продължава да расте със същите темпове, то ще предизвика опасно завишение на емисиите парникови газове. Нарастването на населението и силно разпространените напоследък месни, или протеинови диети водят до разширяване на животновъдството.
Очаква се човешкото население да достигне 9,6 млрд. души до 2034 г. Обезлесяването, използването на торове и метановите емисии, които са следствие на животновъдството, могат да увеличат с 80% емисиите на парникови газове.
"Не е задължително селскостопанските фабрики да бъдат виновни за това.