BG EN

Учени свързаха редовната консумация на пържени храни с депресията

Америка

Учени свързаха редовната консумация на пържени храни с депресията

11095
на 06.05.2023
Учени свързаха редовната консумация на пържени храни с депресията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Специалисти по храненето от университета на Чжъцзян, Китай, откриха връзка между редовната консумация на пържени храни и повишените нива на тревожност и депресия, съобщи електронното издание "МедикълЕкспрес". 

препоръчано

Резултатите от изследването, което е анализирало здравните досиета на 140 728 души, бяха публикувани в изданието "Протоколи на Националната академия на науките" в САЩ.

Авторите на проучването са установили, че хората, които са съобщили, че редовно консумират пържени храни, е по-вероятно да бъдат диагностицирани със симптоми на тревожност и/или депресия.

Ръст в симптомите е отчетен при 7-12 на сто от хората, които са съобщили, че редовно приемат така приготвени продукти и по-специално е установено, че по-висок риск има при любителите на пържени картофи

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за Деня на студентите: Стрелецът да внимава с щедростта, неочаквани пари за Водолея САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за Деня на студентите: Стрелецът да внимава с щедростта, неочаквани пари за Водолея
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 26
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК