ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Една от най-често срещаните храни за закуска във всяка кухня по света са яйцата. Според учени от САЩ обаче яденето на яйца за закуска може да има лош ефект.
Оказва се, че тази така популярна храна може да има негативни последици за здравето ни и да ни докара сериозна болест. Експертите съобщават, че яйцата за закуска влияят върху сърдечно-съдовата система и освен това могат да предизвикат диабет. Биолози и лекари провели два експеримента. По време на първия участниците са се хранели нормално и приготвяли яйцата за закуската си по своя преценка. Оказало се, че вредността на продукта зависи от метода на неговото приготвяне. Например, ако хората пържели яйцата в масло и добавяли бекон, ястието ставало по-малко полезно от просто варените яйца, което обаче не е особено изненадващо.
Вторият опит показал, че ако по време на готвене добавите към продукта различни добавки и подправки, нивото на глюкоза в кръвта на човека после се променяло. Главният технолог на голяма птицеферма обаче само се смее и смята твърденията на тези учени за измислици: "Невероятно е, че сериозните експерти прекарват време в проверка на достатъчно очевидни неща. Разбира се, ако ядете сутрин яйца с щедра добавка на месо и още повече мазнини, това няма да се хареса на тялото ви. И то ще се разбунтува. Но същото се случва, ако ядете, да речем, сирене, извара и т.н.
Смята се, че колкото по-малко е яйцето, толкова по-полезно е, а големите яйца и тези с два жълтъка се снасяли от стари кокошки.
В категории: Здраве