ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Маслините са само не изключително вкусни, но и полезни за здравето. Те попадат в списъка с храни, които са препоръчителни при рак на дебелото черво и на гърдата, пише kulinar.bg.
Смята се, че външната обвивка на маслината съдържа киселина, която убива раковите клетки и драстично спира развитието на рака на дебелото черво.
Според друго изследване, извършено от Университета в Гранада, фенолите в зехтина екстра върджин изиграват роля в лечението на рака на гърдата.
Освен противораковите им ефекти, маслините се оказват полезни в борбата с високия лош холестерол (LDL) и възпалителните процеси. Това се дължи на мононенаситените мазнини, които регулират холестеролните нива.
Учените също така са открили, че има връзка между консумацията на зехтин и овладяването на възпаленията в организма.


