ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Кремена Дервенкова е обича спорта, и танците. Винаги се е интересувала от зравословното хранене. Вълнуват я теми като устойчивото изхранване на населението на земята и начините за противодействие на глобалното затопляне така. Преди три години, когато търсела рецепти за енергийни десерти попаднала на американски стартъп, занимаващ се с производство на храна от насекоми.
Сега тя е ентомофаг – човек, който се храни с продукти от насекоми, съобщава БНР.
"Насекомите са добра храна за човешкия организъм и за природата, защото изискват изключително малко ресурси и се отглеждат по начин, който е изключително щадящ към природата и околната среда", казва Дервенкова в интервю за радиото.
Преди 25 години в Щатите е било немислимо за хората да ядат суши, а сега то е една от най-популярните храни, казва Кремена, която се надява храненето с насекоми да стане модерно