ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Стойка Затарлиева
Необходими продукти:
8 яйца
1 ч.ч. + 4 с.л. кристална
захар
1 ч.ч. + 4 с.л. брашно
1 ванилия
1/2 ч.ч. олио
кора от лимон
боя за сладки
(червена,
зелена)
какао
Начин на приготвяне:
4 белтъка се отделят от 4 жълтъка. Разбиват се с 4 с.л. захар като крем за целувки. Към разбитите белтъци се прибавят 4 с.л. брашно и се разбърква. Останалите 4 жълтъка с четирите яйца се разбиват с 1 ч.ч. кристална захар.
Към яйчената смес се прибавя 1 ч.ч. брашно, 1 ванилия, 1/2 ч.ч. олио. Настъргва се кора от лимон. От яйчената смес се отделя малко в три съда. Единият се оцветява в червено, другият - в зелено, а третият - с какао. Във форма за кекс, намазана с олио и поръсена с брашно, се редуват жълта смес, кафява, бяла, зелена, червена и най-отгоре - пак жълта.
Пече се в незагрята фурна на 200 градуса (първо се включва долен реотан, докато се надигне кексът, а накрая и горен реотан).