ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Юммю Герасимова, Раднево Необходими продукти: картофи - около 1 кг (или според количеството, което искате да приготвите) 2-3 моркова 1 връзка пресен лук 1 или 1/2 връзка магданоз 1 или 1/2 лимон черен пипер сол зехтин или олио Начин на приготвяне: Картофите се сваряват, изчистват и още докато са топли, се намачкват. Готовото картофено пюре се овкусява с черен пипер, сол и мазнина или с други подправки по ваш вкус. Разделя се на три равни части. Към първата смес се добавят морковите (предварително минати на ренде или блендер и леко задушени в зехтин, олио). Във втората смес се добавят ситно нарязани пресен лук и магданоз и последната смес остава само овкусена, както и останалите, със зехтин, черен пипер, лимонов сок и сол. Готовите смеси се слагат във форма за кекс, като първо тя е обвита с полиетиленово фолио. Последователността на смесите може да бъде всякаква: натурална, с лук и последната с морковите. В единия от вариантите съм сложила и тънък слой лютеница. Да ви е сладко!