Целината вдига мерака за секс

Двор

Целината вдига мерака за секс

28110
на 27.10.2012
Целината  вдига мерака за секс
Сега е времето за приготвяне на суровите туршии и в много от тях се слага целина, която народът нарича керевиз. Тази подправка, без която царската туршия не може да стане хубава, е известна още преди нашата ера. Тя идва от Средиземноморието, където все още се среща дивата є форма. Древните гърци, римляните и египтяните отглеждали целина за продажба и за лична употреба. В V-VI век тя се появява и в Азия, където намира различни приложения, докато в Европа дълго време е била забравена. Причината е, че флорентинските монаси са забранили използването є. Вероятно защото е мощен естествен афродизиак и спомага за засилването на либидото. През XVI-XVIII век европейците преоткриват забележителните свойства на целината и започват да я използват за украса, за подправка и сочна добавка към салатите. Днес целината се радва на заслужена слава. Много хора, които се грижат за здравето, дълголетието и красотата си, редовно пият сока є, ядат суровите є стебла и корени. Целината привлича привържениците на здравословния начин на живот преди всичко с витамините си. Само стрък от нея съдържа 6-7% от дневната доза витамини А и С и голямо количество B1, B2, K и РР. Тя е богата и на желязо, калий, магнезий, фосфор, фолиева киселина, каротин, фитонциди и флавоноиди. В корените на целината има до 14% протеини. За разлика от другите зеленчуци, тя съдържа органичен натрий, който не само замества обикновената сол, но подобрява усвояемостта на другите храни и не се натрупва в организма. Етеричните масла пък от корените и стеблата са силни дезинфектанти. Полезните вещества в този зеленчук са перфектно балансирани, лесно усвояеми, имат силно очистващ и подмладяващ ефект. Учените твърдят, че сокът от целина очиства кръвта от токсини, предотвратява образуването на кръвни съсиреци и тумори. Дори и с малко количество прясна целина можем да подобрим кожата и косата си. Наскоро се заговори за свойството є да неутрализира канцерогените, които се съдържат в тютюневия дим. Коренът на целината се използва в супи, бульони, месни и постни ястия. Витамините се запазват добре, ако се пусне във вряща вода и се готви в плътно затворени съдове. Зелените листа са универсална подправка за различни блюда. Всички части могат да бъдат консервирани.
препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Лют дебат в парламента за Ф-16. Подписали ли са робите, за да ги защитават господарите от САЩ Лют дебат в парламента за Ф-16. Подписали ли са робите, за да ги защитават господарите от САЩ
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК