ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Червеното вино може да помогне на хората с наднормено тегло да изгарят по-добре мазнините и да подобри работата на черния им дроб, съобщи в. "Индипендънт".
Авторите на изследването от университетите на Орегон, Флорида и Небраска обаче предупреждават, че същият ефект може да се постигне с някои видове червено грозде и сока от него. Мускатовите сортове грозде съдържат елагинова киселина. Тя помага за по-доброто изгаряне на мазнините и може да допринесе за контролиране на теглото, но не и чак за отслабване, информира БТА.
Елагиновата киселина от гроздето забавя осезаемо нарастването на съществуващите мастни клетки. Елагинова киселина съдържат и други плодове - ягоди, малини, къпини, боровинки. Изследването е направено с мишки с омазняване на черния дроб и диабетни симптоми. Те са получавали гроздов екстракт от пино ноар, като количеството е съответствало на една и половина големи чаши грозде дневно за хората


