ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Валя Тодорова, гр. Левски
Необходими продукти:
1 опак. обикновени бисквити
2 1/2 пакетчета краве масло
2 пакета крема сирене
500 мл течна подсладена сметана
3-4 с.л. пудра захар
1 компот (на снимката е от вишни)
1 желатин
бишкоти за “борд” на тортата (може и без тях)
Начин на приготвяне:
На подложката:
Натрошаваме бисквитите в купа и ги размесваме с пакетче и половина краве масло. В тортена форма с отделящи се стени настиламе получения блат и оставяме за около половин час в хладилника да се стегне.
На крема:
Разбиваме до хомогенност 1 пакетче краве масло с 3-4 с.л. пудра захар. Добавяме двете опаковки крема сирене. Разбиваме добре. Добавяме сметаната. Продължаваме да разбиваме до хомогенност. Изсипваме крема върху блата. Нареждаме отстрани половинки бишкоти. Отцеждаме плодовете от компота и ги нареждаме върху крема. Желатинът се разтваря в 2-3 с.л. вода и се добавя към сока от компота. Загряваме сместа до пълното разтваряне на желатина. Охлаждаме добре и изливаме върху крема. Оставяме да се стегне в хладилника.