ГОРЕЩО
ГОРЕЩА ИНТРИГА: Ето кого праща Борисов за водач в Пловдив-област, след като ГЕРБ се изгаври с Вежди
Ивайло Дражев предупреждава пред ПИК: Партийни олигарси подготвят и пазаруват следващия ялов и продажен парламент
СРЕДНОЩНА РЕАКЦИЯ! Премиерът Главчев публикува решението си за частната детска болница (ДОКУМЕНТ)
САМО В ПИК И "РЕТРО": Биляна Гавазова фалира
САМО В ПИК! Навръх 1 май - Свиленски събра погледа на Нинова, заигра се с непослушен микрофон (СНИМКА)
Последвайте ни в Google News Showcase
Виолета Малинина, Свиленград
препоръчано
Необходими продукти:
За подложката:
200 г бисквити, тип чаени
1/2 пакетче краве масло
5-6 с.л. прясно мляко
За крема:
3 пакетчета сирене крема
400 г заквасена сметана
1 ч.ч. захар
3 яйца
2-3 с.л. грис
ванилия
може и 1 с.л. нескафе
За глазурата:
100 мл сметана
100 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават на пясък, прибавят се разтопеното масло и млякото и с така приготвената смес се облепя дъното на тортена форма, като се притиска плътно, за да се получи блат. Отгоре се изсипва кремът. Пече се един час на 150 градуса и се оставя да изстине във фурната. След това се залива с глазурата и се украсява по желание.
Сладкиш със сини сливи
340084
на 02.06.2021
Мъфини с локум и сладко от ягоди
315081
на 16.02.2021
Баница с пиле и извара
87607
на 26.02.2019
Джолан в питка
135956
на 05.06.2018