Необходими продукти:
500 г бишкоти
1 бурканче желе от касис
250 г сметана
150 г пудра захар
1 ч.ч. вишновка
Начин на приготвяне:
Бишкотите се потапят в смес от 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. вишновка. В тортена форма се подреждат на дъното част от бишкотите, а другите се подреждат изправени по стените на формата. Останалите бишкоти се надробяват на трохи. Върху бишкотите, сложени на дъното, се слагат трохи и се заливат с желето от касис, после сметана, поръсена със захар, отново ред трохи, желе, сметана и т.н., като се завършва с трохи от бишкотите. Формата се слага в хладилник за няколко часа и се обръща в чиния. Тортата може да се намаже с някакъв крем.