ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Шеф Виктор Ангелов, който се завръща на екрана като водещ на предаването "Хелс Китчън", вдигна цените на гурме ястията в изискания си ресторант в столичния квартал "Лозенец" заради инфлацията.
По време на пандемията той затвори другото си заведение в центъра, а сега за да избие разходите по скъпите продукти, с които готви, се принуди да повиши стойността на предлаганите специалитети. Те са висш пилотаж в кулинарията и въпреки високите цени, ресторантът му е пълен с посетители, които ценят уменията му.
В менюто на ресторанта му няма салати под двайсетина лева, като по-завързанте със запечено френско козе сирене с орехи и шам фъстък, спанак и кейл са по 23.90 лв.
На същата цена се предлагат и тези със сьомга и калмари. Шеф Ангелов предлага и три супи, като любимата на мнозина шкембе чорба по оригинална рецепта с био масло и мляко е 11.80, както и доматената с домашно песто.
От основните ястия най-скъпи са патешкият дроб на тиган с пюре от ябълка и шафран. Той струва 32.90 лв. Както и хрупкавата патица върху корейски сладко-кисел сос, както и "Роуст бийф" пюре от целина, мариновано синапено семе, цветна ряпа и балсамико сос. Телешкото бонфиле с аспержи пък удря тавана с 36.90 лв. Цените на десертите също не падат под 13.90.


