ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ядем пластмасови кренвирши, каза кулинарят Шеф Петров след експеримент, направен в ефира на ТВ7. Според него е нормално в този продукт да има мазнини и част от теглото да се стопи, но се оказва, че след термична обработка от теглото им, което е 84 грама, се губи едва един грам.
Това е водното съдържание, обяснява Петров. Той сподели, че е шокиран, защото не е очаквал такъв резултат.
„Нормално е местните продукти да загубят до 40% от теглото си, защото в тях има мазнини. Кебапчетата олекват значително. А кренвиршите, които използвах за експеримента, са сякаш пластмасови. Как е възможно да сложим нещо, което знаем, че е мазнина и месо на скарата и то да не загуби нищо?“, заяви кулинарят.