ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Анелия Терзиева, София
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
4 с.л. какао
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.ч. олио
1 течна ванилия
За сиропа:
1 к.ч. захар
1 ч.ч. вода (или сок от компот)
За заливката:
1 к.ч. захар
1 к.ч. прясно мляко
1/2 пакетче масло
5 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Разбъркват се хубаво с лъжица брашното, захарта и какаото. Добавят се млякото и содата, накрая олиото и ванилията. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40-45 минути. Като изстине хубаво, се залива с горещ сироп, който се сварява от компота, захарта и лимонова есенция по желание. Оставя се да престои, докато сладкишът поеме хубаво сиропа. Приготвя се заливка от останалите продукти и сладкишът се залива с нея. Сладкишът е готов, когато глазурата от шоколад стегне хубаво. Може да украсим с кокосови стърготини.