Изкусителен и лесен домашен десерт
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
200 г шоколад
200 г масло
7 яйца
270 г захар
125 г брашно
50 г какао
мазнина за формите
Начин на приготвянe:
Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото. Всичко се разбърква много добре. Намазнете осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсите с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълнете с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно. Фурната се загрява на 225 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.