От Милена Петрова, Бургас
Необходими продукти:
1 1/2 кг свинско контрафиле (цяло парче)
2-3 кисели краставички
2 тънки моркова
1 зелена пиперка
4-5 обелени скилидки чесън (дори може цяла глава)
смлян черен пипер и на зърна
сол
чубрица
кимион на вкус
30 мл олио (зехтин)
50 мл концентрат (водка, ракия)
Начин на приготвяне:
Измивате и подсушавате филето. С остър нож правите дълбоки прорези в месото. В тях слагате подправки, зрънце черен пипер и съответно тънки резенчета морков, скилидки чесън, краставичка. След това осолявате цялото парче на вкус и поръсвате от всички страни със смлян черен пипер и останалите подправки. Можете да добавите соев сос, горчица, черен пипер, вегета, пикантина или сол, черен пипер, червен пипер. Подправките са по ваш вкус и усмотрение.
Намазвате месото обилно с олио (зехтин). Обливате с водката (ракията). Нарязвате останалите скилидки чесън, моркови и краставички на колелца и слагате в тавичката, в която ще печете месото, а самото месо поставяте върху тях. Завивате го в домакинско алуминиево фолио или използвате специалните пликчета за печене. Оставяте за една нощ или за няколко часа да престои в хладилника. Печете на вентилатор, на 200 градуса, около 1 1/2-2 часа.
Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър