BG EN

Шпиковано свинско месо

Читателски рецепти

Шпиковано свинско месо

18980
на 18.03.2013
Шпиковано свинско месо
От Милена Петрова, Бургас Необходими продукти: 1 1/2 кг свинско контрафиле (цяло парче) 2-3 кисели краставички 2 тънки моркова 1 зелена пиперка 4-5 обелени скилидки чесън (дори може цяла глава) смлян черен пипер и на зърна сол чубрица кимион на вкус 30 мл олио (зехтин) 50 мл концентрат (водка, ракия) Начин на приготвяне: Измивате и подсушавате филето. С остър нож правите дълбоки прорези в месото. В тях слагате подправки, зрънце черен пипер и съответно тънки резенчета морков, скилидки чесън, краставичка. След това осолявате цялото парче на вкус и поръсвате от всички страни със смлян черен пипер и останалите подправки. Можете да добавите соев сос, горчица, черен пипер, вегета, пикантина или сол, черен пипер, червен пипер. Подправките са по ваш вкус и усмотрение. Намазвате месото обилно с олио (зехтин). Обливате с водката (ракията). Нарязвате останалите скилидки чесън, моркови и краставички на колелца и слагате в тавичката, в която ще печете месото, а самото месо поставяте върху тях. Завивате го в домакинско алуминиево фолио или използвате специалните пликчета за печене. Оставяте за една нощ или за няколко часа да престои в хладилника. Печете на вентилатор, на 200 градуса, около 1 1/2-2 часа.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Телците да отложат разговори с шефове, Рибите да внимават с харчовете ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Телците да отложат разговори с шефове, Рибите да внимават с харчовете
ПИК TV x
СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ! Хора на ген. Атанасов искали да сготвят Слави с наркотици (ВИДЕО) СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ! Хора на ген. Атанасов искали да сготвят Слави с наркотици (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК