ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Мария Ташева, Пловдив
Необходими продукти:
3 яйца
125 г масло
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
2 ванилии
За плънката:
3 ябълки
2 с.л. канела
3 с.л. захар
100 г едро натрошени орехови ядки
галета
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват добре и към тях се прибавят захарта и мекото масло. След като се поеме маслото, се слага киселото мляко, разбъркано с бакпулвера, а след него и брашното. Накрая ванилията.
На плънката:
Ябълките се настъргват в купа и се разбъркват със захарта и канелата. Поръсват се с ореховите ядки. Сглобяваме пая, като в намазнена тава редуваме половината тесто, галета, цялата ябълкова смес, галета втората половина от тестото. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като паят изстине, се поръсва с пудра захар.