ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Петър Джонгов, Пирдоп
Необходими продукти:
За крема:
5 г желатин
2 с.л. прясно мляко
200 г бял шоколад
300 г крема сирене
200 мл сметана (35%)
225 г ягоди
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина във вода. След като набъбне, добавете 2 с.л. прясно мляко. Загрейте на слаб огън, като бъркате непрекъснато до разтварянето му. Разтопете шоколада на водна баня. Прибавете в него желатина, разбъркайте и охладете до стайна температура. Разбийте сметаната. Прибавете я към крема сиренето и продължете с разбиването. Добавете разтопения шоколад, разбъркайте. По стените на чашите се подреждат ягоди и се пълнят с крема. Изравнете повърхността и охладете за минимум 4 часа в хладилника.