ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Радослава Манова, Созопол
Необходими продукти:
8 яйца
200 г телешко месо (може и пилешко) - нарязано на кубчета
4-5 средно големи печурки - нарязани на филийки
3 изпечени, изчистени и нарязани на ситно червени пиперки
олио за намазване на сача
50 г кашкавал - настърган
1 домат за украса
30 мл червено вино
сол на вкус
бял пипер пожелание
Начин на приготвяне:
В тефлонов тиган запържваме без мазнина месото 2-3 минути. След това добавяме виното. Оставяме да се задуши 5-6 минути и добавяме гъбите. Овкусяваме със сол и бял пипер (подправките са по желание) и оставяме да се задушава, докато се изпари течността, като от време на време разбъркваме. В подходящ съд разбиваме яйцата с малко сол, прибавяме нарязаните пиперки и задушеното месо с гъби, разбъркваме и всичко това изсипваме в предварително намазнен сач. Поставяме в студена фурна и печем на 200 градуса, докато се запече добре. След това вадим, поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме до златиста коричка. Гарнираме с нарязан домат или по избор на готвача!
Приятен апетит!