ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Японци правят сладки с масло от бели рози. Заради голямото приложение на продукта в хранително-вкусовата им промишленост те имат интерес да купуват маслодайните цветове от България. Маслото от бялата маслодайна роза през последните години стана хит в Япония. Там то се използва и за производството на специални бонбони, които не само премахват лошия дъх в устата, но и действат като естествена виагра.
"Не случайно японците обявиха 2 юни за Ден на розата. Инициативата е на Хироши Харада, който е дългогодишен вносител на българско розово масло в азиатската държава”, изтъкнаха от Института по розата. И обясниха, че датата е избрана, тъй като на японски тя звучи като "ро дзу", което много се доближава до името на цветето.
Учените от Страната на изгряващото слънце са установили, че ценните съставки на този продукт имат тонизиращо действие и удължават човешкия живот.