ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Силвия Стоянова, София
Необходими продукти:
За палачинките:
4 яйца
1 л прясно мляко
около 4 чаши брашно
щипка сол
За чеснов сос:
200 г кисело мляко
200 г майонеза
3-4 скилидки чесън
5 кисели краставички
сол
черен пипер на вкус
За плънката:
400 г ситно нарязана шунка (друг колбас)
5 сварени яйца
400 г настърган кашкавал
лютеница или кетчуп
Начин на
приготвяне:
От продуктите за палачинки се подготвят около 15-20 броя. Редят се последователно една върху друга, като всяка една се намазва с чесновия сос и се поръсва с нарязаните продукти от плънката. По желание между корите може да се сложи лютеница или кетчуп. Най-отгоре се декорира във вид на бухал с объркан кетчуп и майонеза, поставят му се очи от яйца и маслини. Тортата е подходяща за ордьовър и основно ястие.
Добър апетит!