BG EN

„Бохча” с патладжани и джолан

Читателски рецепти

„Бохча” с патладжани и джолан

24338
на 25.02.2013
„Бохча” с патладжани  и джолан
От Десислава Арихтева, с. Драганово Необходими продукти: 1 кг агнешки джолан 3 патладжана 3 моркова 3 яйца 3 ч.ч. кисело мляко 3 ч.ч. брашно 1 домат 150 кг кашкавал 500 кг картофи 200 кг грах сол дафинов лист черен пипер чубрица мазнина (олио) Начин на приготвяне: Агнешкият джолан се сварява с морков, дафинов лист, сол и се овкусява с черен пипер и чубрица. Патладжаните се режат на тънки филийки (небелени) и се пържат в мазнина до омекване (без брашно). Патладжаните се изцеждат от мазнината и се нареждат в купичка, като се застъпват парчетата отстрани и отдолу. Слагат се 1-2 лъжици от агнешкия джолан и горните краища на патладжаните се прибират един след друг към средата, докато се затвори бохчата. Задържа се с клечка за зъби, над нея се набожда парче тънък кашкавал и най-отгоре - капаче от домат. Обръща се внимателно и долният край се забожда с клечка за зъби. Патладжаните, отново обърнати нагоре, с домата се нареждат в намазана тава и се пекат в предварително загрята фурна до пожълтяване на патладжаните и леко разтичане на кашкавала. Всяка бохча се полива леко с разбит жълтък с брашно и кисело мляко. Запича се още малко. Сервира се в чиния върху листо от зелена салата с гарнитура от варените картофи, моркови и грах.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 ноември - успехът ще е с Телците, Везните стабилизират финансовото си състояние САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 ноември - успехът ще е с Телците, Везните стабилизират финансовото си състояние
ПИК TV x
Асен Василев свърши за 11 секунди (ВИДЕО) Асен Василев свърши за 11 секунди (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК