Автобус пламна на магистрала "Струма", случаен шофьор спаси живота на пътниците

ЧАС ПИК

Автобус пламна на магистрала "Струма", случаен шофьор спаси живота на пътниците

12490
на 27.07.2014
Автобус пламна на магистрала Струма, случаен шофьор спаси живота на пътниците
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Минути са делили един обикновен инцидент от това да се превърне в огромна трагедия. Автобус с 30 пътници е пламнал в движение на автомагистрала „Струма”, съобщи Struma.com.

препоръчано

Той се движел по редовната линия Дупница – София, по която има по няколко автобуса дневно и в двете посоки. Аварията се случила малко преди разклона за село Студена.

За късмет на пътниците, близо до тях се движел наблюдателен шофьор с личния си автомобил. Той забелязал, че излиза черен пушек от двигателя на пътническото возило.

Дал газ и се изравнил с шофьорската кабина. Започнал да дава знаци на водача на автобуса, че има повреда. Свалил прозореца и започнал да му сочи назад към двигателя. Намесата била съвсем навреме преди пламъците да стигнат до горивото и от проста неизправност да се стигне до трагедия.

И двамата веднага отбили встрани от пътя и с пожарогасителите от двете возила загасили пламъците. Пострадали не е имало. На място са били пратени дежурни от районното, чиято първоначална версия от разследването е, че техническа неизправност е причинила запалването на двигателя.

Предстои тепърва да се изяснява дали и кога возилото е минавало технически преглед и дали случката е можело да бъде предвидена и предотвратена.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК