Американска медия: Бивш премиер спечели изборите в България

ЧАС ПИК

Американска медия: Бивш премиер спечели изборите в България

4014
на 06.10.2014
Американска медия: Бивш премиер спечели изборите в България
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Партията на бившия премиер на България Бойко Борисов – ГЕРБ, спечели предсрочните парламентарни избори, без да успее да получи мнозинство в парламента, което ще затрудни формирането на ново правителство, коментира агенция Bloomberg.

препоръчано

ГЕРБ, която бе изгонена от власт от протестите срещу бедността през 2013 година, спечели с 33,6% от гласовете, следвана от социалистите с 15,8%, според междинните резултати след преброяване на 13% от бюлетините.

Осем партии преминават 4-процентния праг за влизане в парламента, което е най-големият брой политически сили в законодателния орган от падането на комунизма през 1989 година.
„Ще бъде трудно да формираме правителство с подобен парламент”, заяви Борисов пред репортери в София. „Готов съм да направя каквото мога, за да предотвратя най-лошия сценарий – да нямаме правителство”, увери той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК